Wesela
Gdy już powiecie sobie "tak", pora na świętowanie w gronie rodziny i przyjaciół. Nasz urokliwy, otoczony lasem Gościniec to świetne miejsce, by poczuć się wyjątkowo w tym najważniejszym dniu.
Bogate menu weselne
dla Was i Waszych gości
- dzieci do lat 3: bezpłatnie
- dzieci do lat 8: 50% wariantu
- obsługa: kamerzysta, fotograf, orkiestra, dj: 20% wariantu
Planowanie ślubu może być trudnym zadaniem, zwłaszcza jeśli nie wiesz, od czego zacząć. Jeśli szukasz klimatycznego i zorganizowanego miejsce na wesele w Grudziądzu, nie szukaj dalej niż w Gościńcu u Kuzynów. Personel ma doświadczenie w planowaniu i realizacji wesel różnej wielkości, więc możesz być pewien, że Twój wielki dzień będzie w dobrych rękach.
Gościniec u Kuzynów to miejsce, które oferuje bogate menu weselne. Jest to idealna lokalizacja na wesele, ponieważ goście mogą skosztować wyśmienitych dań i napoi, a także bawić się do białego rana. Menu weselne jest bardzo bogate i zróżnicowane, dzięki czemu każdy gość może znaleźć coś dla siebie.
Menu weselne
-
Wesele bez poprawin
260 zł (za osobę)przystawka - 1szt
zupa - 1szt
II danie - 4szt
dodatki gorące - 2szt
deser – 1szt
kawa/herbata
kolacja (zupa i II danie)
sok / woda – 1l/1l -
Wesele z poprawinami
300 PLN (za osobę)Wesele:
Zupa 1szt
II Danie 4szt
Dodatki gorące 2szt
Deser – 1szt kawa/herbata
Kolacja (zupa i II danie)
Sok / Woda – 1l/1lPoprawiny:
Zupa 1szt
Napoje 0,5l/os
Danie główne 1szt
Dodatki gorące 1szt -
Wesele z poprawinami - premium
340 PLN (za osobę)Wesele:
Przystawka - 1szt
Zupa - 1szt
II Danie - 5szt
Dodatki gorace - 2szt
Deser – 1szt kawa/herbata
Kolacja - (zupa i 2x II danie)
Sok / Woda – 1l/1lPoprawiny:
Zupa - 1szt
Napoje - 0,5l/os
Danie główne - 1szt
Dodatki gorące - 1szt
i deserów na Twoje wesele
- Przystawki
- Zupy
- II Danie
- Dodatki
- Deser
- Zakąski zimne
- Zakąski ciepłe
- Kolacja
- Dodatki do mięs pieczonych
-
Przystawki
- ścinana orientalna polędwiczka wieprzowa na salacie vinegrett
- koktajl z krewetek w pucharkach w sosie sweet chilli
- pieczony łosoś w sosie musztardowym
-
Zupy
- zupa krem z białym warzyw z frytkami z pietruszki
- rosół domowy (z kaczki lub gęsi)
- staropolski żurek z jajkiem i białą kiełbasą
- krem brokułowy z prażonymi migdałami i parmezanem
-
II Danie
- Cordon Bleu z szynką
- de volaille z kurczakiem z masłem i koperkiem
- sakiewki drobiowe z szpinakiem i fetą
- udko faszerowane mięsem mielonym i pieczarką
- zrazy wieprzowy lub wołowy z tradycyjnym nadzieniem (ogórek, cebula, boczek ) w ciemnym sosie
- filet w sosie porowym
- noga z kaczki z żurawiną i modrą kapustą
- łosoś z grilla podany z cytryną
- karczek pieczony z czosnkiem
- kotlet schabowy smażony na smalcu
- polędwiczka wieprzowa z sosem grzybowym
- ryba w nasionach
- ambasador drobiowy
- szwajcar ze schabu (ser, papryka konserwowa i szynka)
-
Dodatki
- ziemniaki z wody z koprem
- kluski śląskie
- frytki stekowe
- cząstki ziemniaków
- ziemniaki pieczone
- kasza gryczana prażona
- bukiet surówek
- warzywa na parze
- marchewka glazurowana
- buraczki zasmażane
- kapusta modra
-
Deser
- lody z owocami i bitą śmietaną
- deser panna cotta w kieliszka z musem mascarpone
- koktajl chia z musem wieloowocowym
- deser mango lassi
- krem brulee
-
Zakąski zimne
- befsztyk tatarski z dodatkami
- klopsiki w occie
- ryba po japońsku
- ryba po grecku
- pstrąg faszerowany
- łosoś wędzony na sałacie vinegrett
- śledziki w trzech odsłonkach
- pierś kurczaka w galarecie
- karkówka ze śliwką i schab z morelą w ciemnej galarecie z sosu
- pstrąg w galarecie
- ozory w galarecie
- sałatka chrzanowa (ogórek konserwowy, pieczarka konserwowa, czerwona cebulka, kukurydza, filet gotowany z kurczaka, ryż doprawiona majonezem z chrzanem i pieprzem)
- sałatka jarzynowa
- sałatka żurawinowa w liściach cykorii
- sałatka z kurczakiem albo gyros
- sałatka grecka
- sałatka makaronowa z zielonym pesto
- tortille drobiowe
- wrappy meksykańskie
- rolada szpinakowa z łososiem
- rolada zbójnicka
- roladki z polędwiczki wieprzowej z gorgonzolą
- jajka faszerowane (smak do wyboru)
- chleb ze smalcem
- deski serów
- deski wędlin
- deski mięs pieczonych
-
Zakąski ciepłe
- pikantne skrzydełka
- klopsiki po meksykańsku
- pieczarki faszerowane z serem feta i szynką dojrzewającą
- szaszłyk drobiowy
- golonki po bawarsku w warzywach piwnych
-
Kolacja
- flaczki wołowe
- kociołek węgierski
- barszcz z krokietem albo pasztecikiem
- zupa tajska
- kwaśnica
- karkówka pod pierzynką
- medaliony wołowe
- gulasz z żołądków
- filet ala hasselback
- sandacz z patelni
- polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym
-
Dodatki do mięs pieczonych
- kasza gryczana z cebulką
- ryż kolorowy z warzywami
- kasza pęczak
- sos borowikowy
- sos żurawinowy
- sos pieczeniowy
- sos tzatziki
Wasza sala weselna będzie wyglądała tak, jak to sobie wymarzyliście. Udekorujemy ją dla Was, wykorzystując serwetki, tiule i obrusy Jeśli macie dla nas dodatkowe wytyczne odnośnie dekoracji sali, uzgodnimy je za dodatkową opłatą.
-
Prosiak pieczony ok. 8-10kg1500 - 2000 zł
-
Noga z szynki ok. 4-5kg800 - 1000 zł
-
Indyk pieczony faszerowany600 zł
-
Węgorz wędzony300 zł/kg
-
Stół wiejski800 - 1100 zł
-
Stół sushi (nigiri, maki, kalifornia kami, futo maki)do ustalenia
Wesela w naszym gościńcu
– klimatyczne i pełne uroku
Jesteśmy przekonani, że każdy z naszych gości będzie się czuł wyjątkowo i będzie miał niezapomniane wspomnienia z wesela.
Zapraszamy do naszego gościńca!
---
Gościniec u Kuzynów jest doskonałym wyborem dla par, które pragną wyjątkowej i stylowej oprawy swojego wesela.
Przykład ustrojenia naszej sali
Wspaniały wystrój sali jest jednym z najważniejszych czynników dotyczących wesela. Dzięki temu Twoi goście będą bardzo miło wspominać te niezwykłe wydarzenie.
---
Zapraszamy do tego urokliwego miejsca!